Kem Kotex 08

Mcm mimpi plak dpt gi kem nih..btol2 x caye!!dpt tau bnde ni pown kat dlm tv mase tgk cite "Kisah Kaisara".Mule2 ingatkn kene byr tp rupe2nye kene anta esei x lbih 150 pth kata,die soh tlis psl ''ape yg kte nk ubah tuk capai impian" erm lbih krang camtu lah..erm pe lg perah otak la pikir nk tlis psl pe,sebln gak memiikirkn nk tlis psl pe coz x tau ape yg diimpikan sbnrnyer..hehe trok btol!!Esei yg t'pilih dikire pemenang n dptla gi kem ni kat Club Med Cherating & pling pnting FREE!!Lg 4 hri sblm tarikh tutup br sibuk2 nk anta,rsau gler time 2 tkot x smpat smpai lgpn mase 2 tgh raye puase..slalunye posman busy time raye2 nih!!Peraturan kem ni plak die akn trima penyertaan yg dihantar scara pos biase je klau pos laju x kn trima n lg 1 klau lmbat die x kn trima lgsg..hurm menakutkn n bunyinye agk kejam..haha.Die cam tau2 je pragai remaja zmn skrang ni ske bwat keje last minute sbb 2 die bwat peraturan cam 2 kot..

 
Pic ats ni  ngan kak nisa.Kire akak ni org 1st yg menegorku .Akak ni la yg pling senior kat cni.Smpai je kat hotel ni cameraman da mulekn kejenye..kitorang da mcm artis plak bwat ape2 je kene amik gmba..elok la 2 utk org yg glerr camera cam aq nih!!hehe.. 
Kire ok la gak kn blom smpai Cherating  da ade kwn. Kebetulan plak slh sorang drpd peserta kem ni kwn mase skola rndah,Atiqkah Japri..da 4 taon x jmpe tp bleh b'temu kat cni plak..haha cam jejak kasih plak.


Ni la baner kat hotel tuh.Sume peserta kene b'kumpul kat hotel ni kul 7.30 pg.Hotel ni kat dpan KLCC jer.Klau x silap lbih kurang 20 ribu penyertaan yg dianta.WOW gler ar kire kitorang yg 50 org ni mmg b'tuah glerr ah!!Thanx 2 team KOTEX coz memilih peserta yg b'name FATIN HANANI BINTI MOHD RAMZAN =).Actually mase ni  x brape nk shat coz bru je blk dr kem kat UPM.Rase cam nk demam je mase nih da rsau gler dah.Alhamdulillah smpai je kat sne tros shat.Ubat yg dibawa pn x sentuh lgsg. Sepanjang 3 hari 2 mlm kat cni x de sorang pn yg sakit. Dasyat!!slalunye klau kem msti ade org skit tp ni x de lgsg.Gi kem ni bkan dpt jmpe kwn2 bru je tp dpt gak jmpe ngan artis2 cam pelakon2 Kisah Kaisara(KK)..Sari Yanti,Wan Sharmila,Elliza.. team2 remaja pn ade.. E'one,Deq'one,Azura,Syafinaz.Ade sorang lg ex pengacara 3R kak Azah.Erm wartawan n cameramen pn x ketinggalan gak.Diorang sume ni x sombong lgsg ngan kitorang wlaupn diorang 2 artis.Mule2 tkot gak nk tego tp lame2 slamber jer diorang da mcm kwn2 kitorang gak. Kak Sari Yanti yg 1st tegur sbb dlm bas sbb dok kat blkg die.Die pusing blkg n tny umur  bape,mase 2 agk t'kejut gler sbb x expect yg die nk tny camtuh..haha t'pesona kejap,mmg cun gler.Cara die ckp mmg cam Kaisara lembut sgt2.Agknye sbb t'kejut sgt die ckp "eh2 adk ni akak tny umur pn m'gigil knape..??" hak3 pnat cover die bleh detect plak..malu siot =D..Gi sne 2 bas.coach A skali ngan pelakon KK.Naek bas x yah nk rebot2 sbb bnyk lg tmpat kosong,klau nk ubah2 tmpat pn bleh.

 Lpas 5 jam p'jlnn akhirnye smpai gak kat sne.Msing2 exited!!x sgka plak yg kitorang akn dok kat dlm Club Med sbb tmpat ni mmg exclusive gler n khas tok org kaya2.Ble smpai je kitorang sume disambut dgn meriahnye mcm VVIP tau..Mereka2 kat pic ats ni tggu kitorang kat pintu msok lmbai2..uish best btol!!Sblm turun bas kitorang diberi 1 sampul surat setiap sorang.Msing2 blur x tau ape tujuan bnde tuh.Mase nk jln msok rase cam jln kat ats carpet merah jer sbb sepanjang jln diorang b'diri kat tepi2 then ucap selamat kat kitorang..rase btol2 dihargai.Yg pliknye pekerja kat cni sume org luar,klau ade org Malaysia pn bleh dikire ngan jari.So sume speaking je ar da la slang diorang laen mcm je..biase ar org kulit itam ngan org kulit putih kn cara diorang ckp laen ckit.Mereka2 ni dipanggil G.O n friendly t'amat sgt..klau t'serempak ngan diorang if diorang x tego pn at least msti diorang akn senyum..tp 90% akn ucap something.Pastu kitorang pn msok kat 1 tmpat yg dipggil ''teater''.Mase nk msok 2 siap ade music lg,gempak sgt2!!Kat situ kitorang diberi welcome drink n 1 wet towel.Then manager club med bagila skit briefing,rupe2nye dlm sampul surat 2 ade kunci bilek n b'bagai2 jenis kad.Sepanjang dok kat sane kitorang kene pkai gelang kaler purple.Msing2 da cuak sbb ingat dpt blek sorang 1 yela sbb tiap org dpt kunci..sume takot nk tido sorang2..hehe.Tp sbnrnye 2 org 1 bilek,kat smpul tu ade 2 org yg akn dpt no same..nsib ar dpt ngan sape pown yela msing2 x knl antara 1 same laen pn.Cik Fatin ni dpt ngan bdak S.Alam n bru form 3.Baek gler dak 2,matuared sgt..Kitorang gi mane2 same2 kebetulan dpt dok dlm 1 group(LOLIPOPz).Kat bilik kitorang ade 1 pintu yg bleh m'hubungkn ngan blek sblh. Kebetulan plak 2 org kat bilik sblh tu 1 group ngan kitorang n 1 bas gak ngan kitorang.Mmg da d'takdirkn kot,then kitorang pown jdla best friend,rmah pown dlm kwsn Selangor jer so snang klau nk jmpe.

 Ni la kunci blek..mmg nmpk plik tp unik.Blek no D1045.Mule2 agk panik gak sbb x reti nk gune,,yela kunci umah x camni..hehe.Tp x yah rsau G.O kat cni kan baek2 blake,diorang yg tlong bkakkan pintu nih for the 1st time..rupe2nyer snang jer!!

 Ni la rupe bilik2 kat sne,3 tgkat..kitorang pnye bwh skali n t'sgtla ssah nk cri line.Yg dok kat ats skali line clear jer.Pemandangan dri bilik plak hutan..hmm pttla x de line.Tp blek ni dkat ngan tmpat memanah,main golf ngan tmpat nk naek train tp t'sgtla jaoh dr reception..rasenyer b'kilo2meter..Da la tmpat 2 sunyi,hutan2 plak 2 tp best!!1 bnde je yg aq x suke kat cni toilet!!
Toilet die jenis yg x de paip..Aduish lmah btoi klau toilet camnih!!








Ni la teater yg aq cite mule2 td..bestkn tmpat die??Rase nk curi je kerusi kat cni..hak3
Kat cni ade pentas lg.








Dari kiri Maz,Yana,Beela,Atin.

Maz ngan Yana jiran sblh..

Beela roomate a.k.a my buddy =)

Atin hurm sye la tue!!


Location:Tgga yg pling dpan kat Club Med Cherating.Kat cni la kitorang disambut dgn meriahnye mase mule2 smpai.

Tukang amik gmba:Pekerja yg ensem kat cni!!


With kak Azah 3R a.k.a our motivator yg sgt caring n baek hati

Location:ape yah name blek nih..x ingat ar.Kat cni ar kitorang bwat aktiviti..cam ice breaking, main fire hunter earthquake.Best glerr main game tuh,kelam-kabut blek ni jdnyer,jerit sane jerit sini lari sana lari sini gelak smpai nk pecah perut ade gak yg glak smpai guling2..haha

Mntang2 sume pompuan bwat je ape yg kitorang suke x yah sgan2 xyah cover2..


Ni la our team LOLIPOPz name diberi..gempak gak ar..eh2 silap bkn gempak gak tp mmg gempak wlaupn ade ahli2nye yg malu2..Hello juara Amazing Race tau!!jgan maen2 =) 

Mule2 main tu msing2 frust sbb x dpt jmpe sume jwpn & kitorang team 2nd last yg smpai.Ingatkn x de hrpn menang tp juara plak!!LOLIPOPz ade 9 org ahli Keyla as a leader, Ikin,Ili,Ling,Janice,Maz, Yana,Beela n Atin.

Mase ni bru nk mule ice breaking.Best aktiviti ice breaking die,slagi kitorang x ingat name ahli kump slagi 2 x leh benti.Lpas name hobi plak n mcm2 lah..T-shirt tu kitorang kene pkai sepanjang aktiviti except beach party.So kitorang dibekalkan 3 helai t-shirt ni.Rasenye klau x yah bwk bju pn x pe..hehe

Mase ni kitorang ade free time ade la dlm 3 jam so pe lg jln2 tepi pantai,amik2 gmba,posing2.Pic kat sblh ni kerusi kat tepi pantai..cute jer kerusi nih!!
Mase tgh ronda2 kitorang t'jumpa la C.C.Ingatkn free je coz mase briefing td org 2 ckp sume bnde dlm ni free except butik,spa n bar.Kitorang pn msokla tetibe akak 2 ckap kene byar..erm x pe ar then tny ar hrga die..akak 2 ckap setengah jam RM20..hah??tanpa b'kata ape2 kitorang pn kluar smbil merungut2.Releven la kot  harga cam 2 kat cni..hehe.Spa plak plig murah RM132 tu pn tok tgn je..pling mhl RM758.Butik bnde pling murah yg aq jmpe RM20 nk tau x ape bnde..??caye x juz kipas tgn yg biase tu jer tp bju2 kat cni mmg cun2 ar,harganye pn cun gak..haha





Akhir2 taon camnih slalunye musim tengkujuh,so air pasang n kitorang x dibenarkn mandi kat pantai =(

tp x pe swimming pool msih ade..mmg kuat glerr ombak time nih tkot nk tgk!!Air pn x brape nk bersih.








Mlm tu abis je klas dlm kul 10.30 mlm,kitorang sume plan nk swimming wlaupn da mlm.Mmg x digalakkn sbb lifeguard ade smpai kul 7.30 je lpas tu klau nk gi gak pepandai ar jaga diri sndri.Beela smpat ajr terapungkn bdn dlm air tp ttp tenggelam..tgah syok2 practice tetibe dtg plak pekerja kat c2 die soh kitorang tuka swimming suit..gilerr kerr??tah pape peraturan die =p..ckupla aq bkak tudung je mlm tu x sggup nk bkak bnde laen plak..haha tp smpat la gak  berendam setengah jam kat c2.Balik blek je bkan tros tido tp smpat mkan2 dlu,siap pggl jiran sblh lg..huhu.Mkan maggi, coklat smbil tgk tv n gosip2..hak3 smpat ar gak cite psl diri msing2,tuka2 email,no tefon dll..Kitorang da mcm mmg da lme knl sbb sume satu kpala..Da abis mkan sblm tdo tue smpat lg plan nk jejln pepagi kat pantai.Mmg kitorang antara yg t'awal yg bgon pn..Bgos2!! =)


 Hari kedua disana..1st senam dlu.dorang ajar aerobik ala2 hiphop..tp aq da lpe step ar.Artis2 pn join mase nih..Lpas senam gi breakfast.Sblm msok restoran,kitorang thn la kak Sari,kak Elliza ngan kak Wan tuk amik gmba jap sementara b'kesempatan nih.Tgh posing2 rmai plak cameraman dtg..aduyai famous gak kitorang nih bkn amik gmba jer siap bwat iklan tuk 8tv lg..hehe "EVERYNITE WE HAVE A QUIKIE ON 8TV"..ni la skrip die ingat lg.Mkn kat cni mmg mewah ar,buffet mcm kat hotel.Mcm2 mknn ade kat cni..mknn jepun,cina,melayu,western dll.Dessert lg gempak ade icecream,kek,buah pilih je nk ape.First msok kat restoran nih msing2 rambang mata,sume nk amik.Menu wajib yg sye akn amik ialah pizza,ksimpulannye ari2 mkn pizza..hehe so skang ni aq da gmok ckit.
Hari kedua ni la yg pling ditunggu2 oleh sume org,t'utama waktu ptg n mlm coz ptg ade
amazing race n mlm ade beach party.Erm lpas breakfast td ade 3 klas,kali ni klas dijlnkn di luar supaya kitorang x boring.Kat luar dpt dgr bunyi ombak rase angin kuat2 tnang ckit..ade 1 klas ni plak siap bring2 lg..Caye x diorang kat sne t'msok kak Sari ckp aq ni pasif,pendiam n mcm2 lg..hehe yg knl cik fatin btol2 msti ckp x mgkin..x mgkin sbb the real me is kecoh,ske b'cerita, ske menjerit n sbgainye..Mase bwat kuiz knal personaliti diri,peratus jwpn ngan diorang totally different coz sye kat sne ngan sye kat sni adalah 2 org yg sgt b'beza..agk hipokrit =p
Ade 1 sesi ni plak dpt 1 group ngan kak Sari a.k.a Kaisara.Mase ni ade la mintak nasihat kat die tntang itu dan ini..nasihat die mmg bernas n smpai skrang still ingat ape yg die ckp..cara die yg confident 2 buat org lg b'semangat nk dgr..n sbb kata2 die 2 la confident level da meningkat tuk bwat itu dan ini..thanx a lot!!! =)

Sblm amazing race start smpat bwat promote lg.Kali ni tuk REMAJA plak..hmm merasa ar msok tv wlaupn beberapa saat.Mase amazing race smpat ar round 1 club med ni sbb nk kene cri tmpat itu dan ini da la luas tmpat nih pnat gler babe!!1st time dlm hidup maen golf..haha 1st trial ngan 2nd trial x msok tp try smpai msok gak bru puas hati..mane x nyer lubang 2 jaraknyer x smpai 10 meter pn x leh msok.Memanah plak 1st trial da kene..wah bgganye..bdak2 pnye blehla. Bungge jump lg gempak aq bleh pusing 360 sbnyk 3 kali,sbnrnye bleh lg tp die nk 3 je nk bwat cmne.Trepeze plak mmg x pnh dgr name game ni tp bnde ni mmg slalu gak ar tgk kat dlm tv.. ala yg slalu ahli gimnastik main yg terbang2 tu x pn kat sarkas..hehe yg ni sorang pon x b'jaya.. gilerr nk soh org sangkut kaki kat palang then tgn kat bwh..huh kami msih bwh umur!!Pingpong plak  pnah try kat skola dlu,tp  maen bkn pnat pukul bola tp pnat kutip bola..haha..erm lg 1 game ala2 boling pdang.Rock climbing  x smpat nk try coz kesuntukan mase.Ble da b'kumpul ngan group balik tgk tetibe leader kitorang bad mood..msing2 da mintak maaf then die ckp bkn psl kitorang..Keputusan die akn diumumkan waktu party.Msing2 ckap x de hrpn nk mnang,kitorang juz  b'harap dlm diam jer.
Mase ni tgah tggu turn nk gi BEACH PARTY.Mlm ni bebas pkai bju sndri so sume glamor2 la x yah b'boria lg..huhu!!Mula2 kitorang bygkn party ni bwat kat tepi pantai,dh name pn beach party, rupe2nyer x kitorang dihantar ke satu tmpat private yg syok glerr juz kitorang je ade kat sane..tmpat ni agk jaoh dri tmpat kitorang stay,so kitorang dihantar ke sane dgn menaiki train.. WEEE!!smbil2 menunggu giliran 2 ape lg posing2 la kejap,ksian abg E'one,tgah mkn icecream kitorang kcau plak..tp diorang sporting n x kesah lgsong..hmm klau amik gmba ngan abg E'one ngan Deq'one x sah klau amik 1 je..ngan diorang kene bnyk pose..hehe
Ble da smpai kat tmpat private 2 alangkah t'kejutnye kitorang..skema gler ayat..haha..tmpat 2 siap ade pentas n diorang da hias ngan belon2,music happening,mood party!!kitorang disambut oleh kak Azah..die bagi bunga kat pintu msok,kat tmpat duduk ade topi,coklat n mcm2 adiah tok kitorang.1st time kitorang dirai camni n hepi sgt2 mase nih!!Pastu kak Elliza ngan Ahli Fikir nyanyi2..erm kitorang join skali nyanyi2,joget2,lompat smpai x ingat dunia!!mcm dlm disko pown ade gak..Then ade belon turun dri ats,ade asap2,ade buih sabun..hmm x dpt digambarkan dgn kata2 lah betapa bestnye!!
Tibalah masenye nk sampaikn adiah tuk pemenang amazing race td..kitorang hrp dptla at least no 3.
Ble da umum agk kecewa la aq ble group lain yg dpt,no.2 pn same..ble nk umum kn tmpat pertama diorang kuarkan gmba pemenang kat slide dlu baru umumkan..alangkah t'kejutnya ble kitorang nmpak mke group kitorang yg t'pampang kat dpan tuh!!Kitorang sume tros menjerit t'lompat2 sambil diperhatikan org lain..da x kesah da mase 2,b'syukur gle mase tu!!Bella and me org 1st naek pentas,kat ats pentas plak ade lg adegan jerit2,lompat2 plus peluk2 lg hak3.. buruknye prangai ;).Kitorang dpt pingat lg tau..huhu dpt bju from kotex sepasang n of course brg utama keluaran kotex *** =)
Then smbong lg game..lpas mkn kitorang main teka2 lgu..group kitorang pilih Deq'one as our "artis" da la cute suara die sdap gler ble die nyanyi lgu belaian jiwa ngan bunyi gitar..cair jap dgr suara die kat situ.. huk3..mase 2 kitorang bengang gler ngan E'one coz bocorkan rahsia kitorang..
Game kedua cari benda..ade ke patut diorang soh amik stokin lelaki belah kanan shj..hah??da la lelaki x rmai t'paksela pujuk chef2 kat situ..waiter da nyorok dlu da..ade gak yg amik stokin cameraman..hmm lg 1 stokin kanan ngan kiri ade beza ke??haha bleh plak die nk tentukan stokin blah mne..sje je!!duit plak nk RM1.25..wajib ade plak 5 sen tu nasib baek x mintak duit dolar..haha game ni kitorang gak yg mnang!!



Ni la suasana mase party tuh..kak Elliza ngan Ahli Fikir nyanyi sume lagu diorang!!














Mase ni tgh joget rmai2













 ngan team2 kotex yg sgt sporting.Party abis midnite..Balik je sume tros tdo..yela pnat kn..
Mlm ni merupakn mlm t'akhir kitorang,sume sedih je n x nk blik..






Lunch ngan slh sorang ahli kump Ahli Fikir,SamsolNahar..Mcm2 bnde die cite ngan kitorang..psl pengalaman pahit & manis jd artis n mcm2 lg la.Meja kitorang yg pling happening dgn gelak ketawa yg x cover lgsg..n sory kat waiter2 yg kene kcau ngan kitorang..kitorang mmg bnyk songeh,mintak itu mintak ini!!hehe

Detik2 indah sblm balik.Mase ni da check out da =( Sblm naek bas kitorang ade amik gmba rmai2 kat pintu msok..gamba 2 ade msok kat dlm paper Metro ari ape tah da lpe ar..tp muke x nmpk juz nmpk mata jer sdih tol!!gmba 1 lg plak gmba tgh tunduk,still x nmpk muke..hehe!!
On the way blik kak Elliza je naek bas laen.Naek bas je sume tido smpai kat perhentian Temerloh sbb benti mkan..turun bas sume muke bru bgan tido jer..hehe..tgah ronda2 cri mknn tetibe t'serempak ngan kak Elliza then die ajk Bella and me mkn.Die yg nk blanja kitorang sbb duit die bsar sgat..haha..mkn smbil borak2 ngan die smpai kene pggil ngan krew sbb lmbt sgt.. haha mmg kitorang org yg plg lmbt naek bas.
Dlm bas plak mase ni da bising2 balik sbb x ramai yg tdo.Lpas da abis tuka2 email,kitorang and beberapa kwn2 yg laen borak2 ngan kak Wan Sharmila a.k.a Amy..Die cite pengalaman shooting cite sindarella n rona roni makaroni..Mule2 kitorang sume ingat die sombong n takut nk tegur die tp sbnrnye x..bak kate die don't judge a book by its cover keyh!!Kitorang borak smpai la kat KL Sentral ade la dlm 2 jam tp rase kejap sgt.
~di kesempatan ini sye nk ucapkn ribuan trima kasih kpd sesiapa yg t'libat utk memberi support  sepanjang kem ini..n tahniah gak kat korang sume kerana b'jaya bwat sye nangis mase sesi t'akhir..ingat x??ala lpas kite main patung2 tu..haha..hope lpas ni dpt jmpe lg..n always keep in touch yeah!!
~to our motivator,kak Azah thanx a lot kerana berjaya ubah sye jdi baek..what goes around comes around..kan3..??kn best klau sume org kat dunia ni b'fikiran mcm die,cormfirm dunia ni aman damai.N kerana kata2 die lah yg tlah membuatkn sye menjadi diri sndri di akhir sesi t'sebut..da x hipokrit da!!haha..
~kak Elliza thanx blanje..hehe..kak Wan best dgr cite2 tue..n kak Sari thanx 4 the advice
"biarla org nk ckp ape pn so what!!"=)

Kesimpulannya bnyk bnde yg sye da blaja kat sne..n klau ade lg nk gi lgi..weee =D

CONVERSATION

1 comments:

Nurfatin Atiqah Zamri said...

Wah rindu ye nak pi kem nie...

Back
to top