miss that thing!

Jejaka2 KRS SMKPU1

erm rindu btol nk buat aktiviti mcm kat ats ni..hah sgt2 rindu.sepanjang 5 taon bersekolah di High School ni awal tahun bende tu lah aktiviti wajib..dlm bln 2 or 3 da start practice bulan 4 slalunye competition.Mase form 1 benci btol nk buat bende ni sbb takut.Yelah cikgunye garang senior yg ajar lg la garang yg amat..kecut perut tgk muke die,tu baru tgk muke blom dgr suara die jerit lg!Mase tu plak tak tau lgsg nk kawat,jalan pn mcm robot.Tgn kanan keluar kaki kanan pn keluar..hahaha gile klakar tp mase tu terpaksa masuk sbb tak cukup org.Cikgu da siap ugut2 bagai.Biasa la budak form 1 ckp sikit da takot.Mmg mase tu rase menyesal gile masok KRS ni rase mcm kene seksa kat dlm sekolah tentera je.Buat salah skit kene denda kene pumping padehal kitorang tak tau pape pon!sape gerangan yg selalu menyeksa kitorang mase tu??ha sye ingat lg orgnye mane boleh lpe Abg Faiz..ha die la orgnye haha.Hey abg Faiz dlu sye takot gler ngan abg smpai nmpak abg dr jaoh pn sye da lari..hehe.Rindu plak nk dgr suara besar die ble die jerit "skuad masuk barisan!! 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1..sape yg lmbat tu turun 10!!" hadoi.!die ckp gne satu nafas je..laju betul.

mase form 2 plak same je situasi die and abg faiz tu still ade.mase tu tak tau die form bape tp dr pndgn sye die tu da mcm form 5 tp ade je lg kat skolah tu tak keluar2 pn.hish!setahun kawad pn still tak reti lg and setiap kali pegi koko yg hari sabtu tu kawad,kawad and kawad!tapi still tak reti2 lg.Setiap kali abg tu ckp "sape yg tak reti kawad keluar barisan" mke sye la yg akan kelihatan keluar dr barisan smpaila form 3.

bile masuk form 4 plak da pro skit!!haha siap join kawad daerah lg.Masa ni da jatuh cinta dgn kawad2 ni.Rajin plak hari2 turun practice tak kira panas terik ke ribut taufan ke gerimis di lautan ke tetap terpacak kat skolah..

me and aisyah on the way ke UITM.Competition bwat kat sane so jmpe lah sahabat-handai dr skolah lain erm lebih tepat if i said jiran-tetangga dr ESEMPI dgn kata lain SMK Puchong Batu 14..nk dijadikan cerita team kitorang ni bermusuhan dgn team PBSM mereka,erm mereka je sye tak masuk cmpur just jd batu api skit2 je..hahaha.Ala musuh manja2 je bukan musuh ketat2 pn, gaduh pn gaduh2 manja jek..hehe tp mase tu mmg perang mulut habis la bergegar UITM tu sbb msing2 nk tonjolkan kehebatan masing2 tp sebenarnya dua2 tak hebat mane pn dua2 team pon kalah je..haha jahat btol i ni.Perangnye tak habis smpai situ je balik ke kampung halaman pn sye still kene.eh maksud kampung halaman kat sini Kg Baru Batu 14 tu lah yerk.!tapi mana aci sye sorang nk lawan sekumpulan jejaka PBSM tersebut kan?sepanjang mggu tu fatin asyik kene bahan jelah dgn mereka2 tu..tak patut betul..!!

ni  lepas kawad..sudah bertukar kaler.Dasyat hanya sekelip mata jer..huhu berbeza btol dgn pic sebelum kawad yg kat atas tu.Setahun jugak la nk hilangkan belang di muka.

Belang kat muka baru je hilang da kene practice balik for the next year.Mase form 5 la tu!Org lain busy study sye sibuk pegi practice plak.Kali ni competition kat SAMBES.Sekolah Agama Menengah Bestari.itu kot name skolah tu.and one more time kalah again..hihi at least dpt pengalaman tu pn da ok rite?tp kali ni tak ketemu sama itu jejaka PBSM batu 14 sbb kat sini semua team KRS je so takde la lg perang mulut yg dasyat!

macamane sye boleh terjebak dgn KRS ni??

mase tu form 1 so agk pening la nk decide pilih ape.Mase tu decide ngan Aisyah la.

"eh nak pilih ape eh?"
"tah la tp Pandu Puteri,Puteri Islam,Pengakap ngan PBSM tak nak la sbb kat skola rendah dlu pn da ade..why not kte cube benda baru"
"aah ok jugak tp Kadet Bomba ramai laki so taknak jugak la"
"oh yeke org ckp kadet Polis banyak kawad kan??tak nak jugak la tak reti la nk kawad2 ni so tggal KRS jela ni..KRS tu macamane ek??"
"tah la kte try jela kan bunyi mcm best je Kadet Remaja Sekolah lgpn kte kan remaja..hahaha"

so keesokannye kitorang pn tick la dkat column KRS then start from that day dgn rasminya kitorang ahli KRS.First day pegi koko da kene kawad.Culture shock kejap kitorang kat situ. Ingatkan kadet Polis je yg ade kawad2 ni tp KRS plak yg lg bnyk kawad..eh ape ni??haha padan muka kitorang menyesal tak sudah.Nk tuka unit lain da tak bole sbb dgn semangatnye kitorang da pegi beli uniform KRS plus boot die yg mahal menggiler tu.!takkan nk buang plak kan,pasrah jela dok kat dlm KRS tu.

ha boot ni da berabuk kat blkg rumah spe nk..??hehe

Tp lama2 rase best plak and skrg tak rase menyesal dah.Best ape KRS ni gempak habis la!Classmate form 5 pn ramai jgak sekutu KRS ni. Nabil,Raziq, Addam,Min, Fariz,Alan and me tu je kot KRS kat 5 sc 2..ade lg ke??rasenye takde.mereka2 tu hebat semua da berpangkat sye je yg takde..hehe Cikgu Khairus mula la bising klau bdak2 form 5 ade yg tak berpangkat.Malas btol nk pegi ujian kenaikan pangkat bknnye senang nk kene baca kompas la ikat2 tali la kawad2 lg.Ingat Fatin reti nk buat benda2 tu??Sepanjang 5 tahun belajar tali temali hanya jenis ikatan 'buka sila' je yg sye tau..hahaha yg lain tu masuk otak kanan keluar otak kiri. Sepanjang 5 tahun jugak buku log mane penah wujud walaupn setiap minggu ckgu suruh hantar. Lagu KRS pn 2 baris pertama je yg sye still ingat..

Kadet Remaja Sekolah
Menuju satu ikatan bersaudara
.............................................
.............................................



ha silalah nyanyi dgn penuh bersemangat yek!!erm adek-beradik pn sume ahli KRS tau..jgn main2!!jgn sape2 berani nk kutuk2 KRS oke!!~hahaha

I love u lah KRS!!!

*ckgu sijil sye mane???*

CONVERSATION

2 comments:

arifays said...

nabil krs.!
kau lupe dia. kalau dia tau nie. mahu dia majuk ngan kau.

FaNaNie said...

alamak mcmane bole lpe plak ni..adui!!pttla rase mcm ade yg tertinggal.ceh tibe2 plak..haha
nk kene edit balik ni =p
diam2 tau jgn kasi tau die!

Back
to top