airbatucampurdadu

ha now I da decide nak story dari mana ke mana..Combine semua story ok tak??hahaha.. nak story satu-satu da lupa la story yang tepat dan padat..so nak senang sye story sikit-sikit je.Story yang details ade kat dalam diari so kalau nak tau yang details2 pegila bace diari fatin..hehe.Maybe cerita ni korang da bace kat blog yang lagi satu tu..lbih kurang sama je ceritanyer tapi takpe nak jugak tulis balik kat sini.

kat sini la tempat sye belajar selama 2 bulan nih.Tempat ni baru je setahun beroperasi.Tempat baru so adela kelebihan and kekurangannya.Kelebihan of course semua benda kitorang dapat yang baru-baru.Kekurangannya pulak dekat fasilitinye lah..Big problem sekarang is kolej tak cukup.tapi still selesa je stay kat sini.Masalah itu ini tu kira standart la kan.Nothing is perfect!


kelas-kelas semua kat bangunan admin ni.Agak jauh jugak la dari kolej.Sempat berpeluh la kalau jalan dari kolej.Sambil pergi kelas boleh exercise.Bulan puasa lagi best wo!

anjung ni tempat makan aka kafe la kononnye.Gambar nih mcm kat hotel 5 star je kan..hehe
dont judge a book by its cover!tempat ni biasa-biasa je.Makanan boleh tahan mahal jugak la harganya.


pejabat ladang utk bdak-bdak ladang.





pemandangan kolej kitorang


kelas tutorial..


bilik kuliah.Kelas yang bertuah je dapat belajar kat dalam ni..hehe
sejuk yang amat la bilik ni..

gambar-gambar yang cantik di atas ini tajaan sepenuhnya oleh abang senior yang comel lagi baik hati..Chewah ayat bodek nampak..hehe
thankss to abang afiq naufal..
thepotpetking.blogspot.com


26 Jun 2010 bermulalah diari seorang siswi bernama Fatin Hanani Binti Mohd Ramzan.That day jugak Minggu Destini Siswa(MDS) start.MDS ni actually orientation week.Seksa gler lah minggu ni.Da la takde pengalaman duduk luar lepas tu semua benda kena urus sendiri.Jadual MDS pulak ketat bebenor.Takde mase langsung nak rehat-rehat santai-santai.Nak kemas barang pun tak sempat.Huru hara la hidup satu minggu tu.Soalan pertama yang ditanya kat mak bila sampai sini..
"boleh ke baju kering kalau tak spin??"
"macamane nak kering?"

sangat risau baju tu tak kering..haha maklumla tak pernah duduk asrama nilah akibatnyer.



dari pukul 5 am da kene turun berkumpul kat sini sampai la pukul 12 am.The whole day kena dengar ceramah.Nasib baik petang tu riadah kat padang bukan kat bawah khemah ni kalau tak,tak tau la nak cakap ape.!Setiap pagi mesti akan dengar suara akak PM kejut kitorang bangun.Memang sakit hati betullah dengar suara diorang.Rase macam tengah kem KRS kat sekolah pulak kena kejut pagi-pagi buta macam tu.


inilah gaya para siswa dan siswi bawah khemah tu.Mula-mula memang la segar bugar masing-masing.Tak sampai 1 jam semua dah lena dibuai mimpi di siang hari.Tidur sambil duduk pun boleh lena tau.Da jadi keje abang and akak PM pulak yang kena kejut sorang-sorang.

"PM tu apebenda?"
"entahla Perdana Menteri kot"
"hahaha takkan la"

tu la antara perbualan mase mula-mula dengar perkataan 'abang and akak PM'
act PM tu Pembantu Mahasiswa and bukanlah Perdana Menteri seperti yang disangkakan.Datang sini memang banyak benda baru nak kena tau!


ni lah my lovely roomate.Syafiqah Binti Hasyim.
Pika for short.See Pika I remember ur full name ok!hehe
sangat best,fun,and nice.Memang hari-hari gelak la duduk ngan dia ni.Nak tension pun tak jadi.


ni bukan team boria ok.Kepada sesiapa yang kurang tahu,ni baju rasmi UiTM
ni housemate2 ku.
from left me,Diba,Pika,Syaza,Mira,Yna


Yna from Perak
Mira from Kelantan
the rest semua Selangorian!



diorang semua best-best belaka!

Yna:masa first2 datang sini Yna paling takut dengan Fatin sebab dia nampak garang and tak suka senyum.Pakai braces pulak tu lagi nampak garang.

hahaha pengakuan jujur baripada Yna..Memang rase nak gelak guling-guling je.Ade jugak orang yang takut dengan seorang Fatin Hanani ni yeh!Act masa mula-mula tu tak senyum sebab tengah sedih gler kena tinggalkan kat Pilah tu sorang-sorang plus cari padlock tak jumpa mase tu.haha tu yang emo sikit tu..

Pika:masa mula-mula datang Fatin ni nampak sombong gler nak mampos!

ni lagi lawak ni..hahaha 
erm no comment.Fatin kan memang macamni kalau orang tanya sepatah,sepatah jugak la dia jawab.That's why nampak macam sombong kot.

Pika:tapi sekarang dah pandai eh melawan..dah pandai nak buat lawak..
oh itu perkara biasa..hehe



tak dilupakan juge my BGFF kat sane.Even kitorang dipisahkan dengan berbagai cara tp kitorang still stick together even tak selalu.


jalan yang kitorang kena tempuh setiap hari utk sampai ke kelas tidak kira di siang hari ataupun di malam hari.


Lokasi:SM3
No bilik:cari sendiri!

diorang cakap almari fatin kemas..
so apa kata anda?
pada saya biasa je,sebenarnya bersepah gler cuma tak nampak je..hehe
tu namanya teknik campak dan sorok!

view from my room..nampak kabus woo!!

study corner
meriah tak?hahaha
Fiza see that picture??
ha itu bukti yg kte da tunaikan janji kte tuuu!!hehe

night view..

pic ni yang paling penting..haha
sumber inspirasi la konon
berangan nak dapat dekan! =D

segala bentuk buku ade.nampak tu buku fizik??
Introduction to Physics dah tebal gilerr macam tu..klau bukan introduction tebal mane pulak??
buku international version..berangan la konon study kat overseas!wekkk..

ni la rupa Fatin first time nak pegi kelas..Nervous tak bertahap dah.
Dalam kelas tu sorang pun tak kenal.Kelas pun tak tau kat mana,tingkat berapa.
Then daki la tangga satu2 nak cari bilik kuliah.Sekali bilik kuliah yang dicari kat tingkat atas sekali which is Tingkat 6.Penat tahap gler la nak daki tangga tu sampai tingkat 6.

Masuk je kelas duduk sebelah Fatini,kwn kepada Diba my housemate.So since that me and Fatini rapat.Memang orang takkan berani la nak duduk sebelah Fatin even sebelah tu memang ade tempat kosong sebab memang diorang dah sedia maklum tak sah kalau sebelah Fatin Hanani takde Fatini Zahari.

Miss Dayah first lecturer yang kitorang jumpa.First class dia bagitau apa yang dia tak suka kitorang buat..Sebijik macam Cikgu Marani.Everything sama.
Meh sini sye senaraikan..
  • cara diorang mengajar sama
  • sorang-sorang kena selesaikan soalan kat depan
  • jalan kira kena ikut apa yang dia ajar
  • kena punctual hantar kerja
  • markah test tunjuk kat semua orang
  • sebelum bagi kertas test diorang akan susun ikut markah.Spe dapat lambat means markah dia rendah.
  • kerja yang diorang bagi mesti kena bincang dalam kelas then baru hantar.

ha tak ke same semua benda..agaknya semua tenaga pengajar Chemistry macam tu kot.Tp ape-ape pun both of them best.Cara macam tu la buat sye fokus bila belajar Chemistry and itu membuatkan I LOVE Chemistry very much!
and I LoVE both of them! 

Dalam kelas DS1B1 ade..



Fatin Hanani
Fatin Nadiah Jamil
Fatin Nadiah Kemat
Fatin Nadhirah
Fatin Farhanah
Fatini

Fazreen
Hazreen
Hazleena
Ina Suriani
Ida Ilhami
Izzati
Izzah
Iman
Intan
Afida
Humairah
Fatimah
Fasya

Amirul Faiz
Amirul Fadzli
Amirul HAkim
Amir HAkim
Amiruddin Hakim
Amir Asyraf Abd Samad
Amir Asyraf Samsudin
Ammar 

nampak tak nama yang diboldkan tu?
nama semua lebih kurang je kan?
lecturer pun pening nak sebut nama sorang-sorang..

Madam Melly:macamana awak panggil Amir Asyraf?
DS1B1:Amir Asyraf Abd Samad kitorang panggil dia acap,yang lagi sorang asyraf.
Madam Melly:owh..habis tu Fatin Nadiah?
DS1B1:Fatin Nadiah Jamil kitorang panggil dia Binti..hahaha
Madam Melly:sampai hati awak panggil dia macam tu.
=)

then my nickname bukan lagi Fatin..They called me Hanani or Nani for short!
mula-mula diorang panggil 'Hanani' buat bodoh je sebab tak teringat pulak nickname dah bertukar..hahaha

Loooong journey...

Ade la satu hari tu me and fiza balik ke Pilah sendiri.Naik bas dari Terminal PU sampai KL Sentral then ambik KTM sampai Seremban.Dr Seremban ambik bas.
Perjalanan hari tu memang Challanging gler lah.Macam-macam dugaan kitorang kena tempuh.
Dalam bas Rapid ade orang mengamuk sebab driver lambat.

naik KTM pulak kena tukar train kat Bangi..Tunggu next train punyelah lama..siap boleh bersantai macam kat tepi pantai lagi!
Fiza with her housemate..

Fiza's bag..Siap bawak bekalan Honey Star dari rumah!
Tunggu bas kat Seremban lagi lambat,Pukul 9 pm baru dapat bas,tu pun penuh kalah ikan sardin.Hampir 2 jam perjalanan kena berdiri dah la beg berat tapi takpe itu dugaan namenyer!
and masa tu la jumpa abang senior yang sweet tu..hehehe
from Puchong 3 pm,sampai Pilah 11 pm
8 jam perjalanan..ish3!
nasib baik kat Pilah ade bas UiTM datang ambik kalau tak entah pukul berapa tah kitorang sampai!

Jalan-jalan ke Pekan Pilah

hujung minggu takde buat ape pegi la keluar melihat dunia..hahaha
pergi Pekan Pilah je pon.
ade ape kat Pilah?
ntah sye pun tak tau..tempat yang best nak shopping pun kat Gedung Sri Minang tu je.Kat situ nak shopping barang makanan ok la..nak shopping baju sorry banyak-banyak la!Fahamkan maksud sye tu yer!



pegi sane dapat shopping tudung jelah!

this shawl jugakk..


dengan shawl yang baru dibeli tu jugak la rasmi masa ambik gambar kad ID dengan gambar kelas.Ade rahsia disebalik gambar dalam kad ID tu..nak tau ape??
Shawl yang dipakai haritu TERBALIKK!!hahaha
tapi nasib baik orang lain tak perasan..hehe

tak abis-abis berangan nak jadi doctor..
Pakai lab coat cita-cita nak jadi doctor,professor masing-masing tercapai.. =P


Meeting kelab tuuuuuuuuttt..

Class REP as pengerusi











para AJK tertinggi!

Durian oh durian!

durian disponsor oleh mak Pika..
sedap glerrrr durian tu
masing-masing lepas gian makan durian tengah-tengah malam

.............................................................................................................

bila dah tengah-tengah sem ni banyak la pulak quiz,test,report,aktiviti itu dan ini.
kesimpulannya sye pun jadi tension.
Fatin Hanani adalah seorang manusia yang tak boleh tension kalau tak nanti jadi macam ni...

nampak tak ade banyak spotlight tuu..??
itulah kesan daripada tension..

kalau nak ikut equation chemistry..
the number of pimples is equivalent to the number of problems 

kalau nak ikut equation physics..
pimples is directly proportional to problems

kalau biology punye hypothesis pulakk..
If Fatin have to face many problems,then many pimples will appear at her face!

dulu ingatkan da masuk U ni senang jer..tak banyak keje.
Ingatkan just pergi kelas,balik,buat assignment then hantar..Akhir sem je exam!
rupanyer lagi busy dari Form 5 dulu.!haish

solutionnye adalah:
gunalah OXY banyak-banyak!
my name

CONVERSATION

2 comments:

asyfiqaz said...

wee~my name la!
*pndai la bodek bagai2 ea..haha..*

pergh..entry panjang giler laa..boleh cover 1 sem punyer citer tuuhh..

by the way, pilah is fun, klu xfun pn, tggu la sem 2 or 3 nanti..hehe..


p/s: blaja chem dgn miss dayah ea? duh..'best' kan? hahaha

Fatin Hanani.. said...

ni baru cerita setengah sem..hahaha

knape kena tunggu sem 2 or 3??ade something special ke??

yup blajar ngan miss dayah..SUPERB!

Back
to top