end of part 1..

baru habis 1st sem dah happy gler macam dah habis sem 6..haha ade 5 sem lagi menanti which is 2 tahun setengah lagi..rase da macam 4 tahun je hidup kat Pilah ni padahal baru 4 bulan..ahahaha kecoh betol!

comel kan penyu tu?dia dah banyak berbakti tu..ke huhu ke hilir sye bawak dia.Tanpa dia tak boleh jawab exam la jawabnye sebab dalam tu ade slip exam ye bukan jawapan or formula yang terselit-selit!Lagipun mana boleh bawak dia masuk bilik exam.Kesian dia terdampar kat luar ditemani beg-beg yang berbagai rupa dan bentuk.

bila exam menjelang tiba mula la kelam kabut belek-belek buku setebal kamus tu.Last minute study la katakan.Penuh white board dengan formula.Maklumla formula dah tak disediakan macam SPM dulu.So adik-adik hargailah formula yang diberi walaupun sesimple F= ma



ni pulak rupa back side fail penyu comel kat atas tu.otw nak ke admin tu sempat lagi hafal formula.takut pulak tetiba blank tak ingat ape-ape.

1st paper HBU :sblm cuti study week.sangat tak formal examnye.maybe sebab ia hanya subjek koko yang cuma menyumbang 1 kredit hour.siap boleh tiru-tiru lagi.

kitorang ingatkan utk subjek lain pun tak formal mcm tu jgak..tapi jangkaan kami salah sama sekali.Dekat lif,tangga semua ade guard yang jaga.Menakutkan jugak tu.Phone,purse,pencilbox and barang yang sewaktu dengannya kena letak kat lantai.Kalkulator punya penutup pun kena letak kat lantai.Ketat betul rules dia.


1st and 2nd paper sye punya group kat dlm bilik kuliah je so santai-santai,relax,cool..
3rd paper which is math 133 kat dlm dewan.Sye jadi last person masuk dewan masa tu sebab ade technical problem skit kat luar.Masuk2 je sye nampak dewan yg sangat luas and sye rase semua orang kat dlm dewan masa tu tgh tgk sye.Tiba-tiba je jadi nervous tak tentu pasal..dgn terpinga-pinga sye cari tempat kosong and kat white board ade tulis "DS1B1 162-184" then sye jalan pegi belakang sekali dgn harapan meja kosong tu no 184 tp nasib sye malang sebab meja tu no 185.Dah tak tau nak buat ape buat bodoh and diri jela kat situ sementara tunggu hero datang selamatkan sye..hehe tetibe pengawas yg pegang microphone tu bersuara..

"ha sorang tu sesat ape kat belakang tu..depan ni ade meja kosong no 116"

sesungguhnya sye tak perlukan hero seperti ini..hahaha
aduhh perlu ke ckp gne mic tu??malu tahap glerr masa tu.
dah sah-sah tulis kat white board sye punye group start dgn no 162 yg die suruh duduk kat meja 116 tu apesal??sangat tak faham
then die sambung cakap balik lepas sye da duduk..da la duduk depan batang idung die pulak tu..sabar jelahh!

"maaf ada gangguan teknikal tadi.ok saya ulang balik arahan saya tadi.."

aik macam nak salahkan sye je cara dia cakap tu..
nervous + malu = blank terus
tengok soalan 1st terus taktau nak buat macamana,rasa nak nangis pn ade..math pulak tu adehh~
then cuba berlagak tenang..sejam jugak la nak jadi betul-betul tenang..nasib baik math 3 jam.!
1st person keluar lepas 1 jam setengah..gler hebat mamat ni..samada dia terlalu hebat ataupun dia tak boleh nak buat then give up terus.hurmm~



merah menyala ni masa paper physics..gara-gara tudung langsir ni sye lambat.nasib baik kat dalam bilik kuliah and bukan dewan yang menakutkan tu.Sye panggil tudung ni tudung langsir sebab ade pemberat tu..da macam langsir kan..haha
lg 5 minit nak start exam baru sye masuk..orang lain tgk khusyuk isi borang OMR sye baru nak duduk.Style lah tu..hehe
sye dpt jawab paper Physic dgan tenang dan sabar sebab semangat merah menyala kot..hehe
orang lain??sye taktau sbb sye duduk dpan sekali..memang diorang saje reserve kan tmpat dpan utk sye kot sbb hampir setiap paper sye duduk depan sekali so tak berpeluang nak usha rakan seperjuangan.


ni masa paper loceng..hahaha paper BEL 101..subjek BI yang hanya ade 30 markah yang lagi 70 markah tu carry marks yg sye hanya dpt 50 lebih je..so macamana nk dpt A??harapan jelah! susah kot soalan sem ni..ade pulak suruh buat essay pasal absenteeism among student in universiti.Menatang ape tuh??Dengan menggunakan akal yang logik sye pn try buang huruf 'eeism' kat word tu so jadila absent..and maybe dia suruh story pasal student U yang suka meng- absent kan diri ke kuliah.Berdasarkan isi yg diberi macam betul..ahh tembak ajee..!

masa last paper iaitu BIO 121,masing-masing feel nak balik so da takde semangat nak jawab exam.1 jam lepas tu sorang-sorang keluar..Lg 30 minit sblm masa habis tggal berapa kerat je dalam dewan tu..BIO pun a bit tough la jugak..soalan macam ular,suka belit-belit.

target sye utk exam kali ni of course 4..haha tinggi betul cita-cita!tapi takpe kan kejayaan datang dari angan-angan.tapi macam tinggal harapan je gara-gara subjek loceng dgan math yang tetibe sye terblank tuh.. ='(

next year no more part 1 and i'm gonna be senior..HAHAHA
honestly sye tak suka jadi senior sbb nnti akn nmpak mcm tua skit..heeee masih part 1 pn orang dah panggil akak.!
kalau junior buat salah "it's okey dimaafkan sebab masih junior"
kalau senior buat salah "ape punya senior tah..tu pun tak tau ke.?"
kan tak sedap utk didengar!!

*kenapalah sye perlu terbaca tentang itu.? ='(

my name

CONVERSATION

1 comments:

asyfiqaz said...

fuyoo..psiko giler whiteboard! ahaha :)

Back
to top