doploh lima fakta bukan auta!

Actually dah lama dah kene tag dengan Nurul Aina binti Jamil ada la dalam sebulan lebih.Sye keliru yang teramat sangat pasal benda ni.25 fakta tu suka hati  nak tulis pasal ape ke ade specific question?Jadi seteleh sebulan lebih sye tak tidur lena gara-gara fikir pasal ni akhirnya pada hari ini dengan rasminya sye rungkaikan segala persoalan yang ada.Sye jawab ikut suka hati sye je && ikut guideline daripada Aina juge.Statement tak tidur lena tu tipu semata-mata.Realitinya sye selalu terlebih tidur.

1.Nama diberi Fatin Hanani Binti Mohd Ramzan.
Bukan Fatani ok!suka-suka je gabung Fatin dengan Hanani tu kan.Sangat tak faham kenapa orang selalu salah sebut Hanani tu.Susah ke nak sebut?

2.Kali pertama melihat dunia pada tarikh 03.10.1992.

3.Umur secara biologikalnya baru 18 tahun.
Kalau 2011-1992=19!

4.First year Diploma in Science UiTM Beting,Kuala Pilah Negeri Sembilan.

5.Second daughter.Three sibling!

6.Single..means masih bujang trang tang tang.Bf takde jugak!
jangan tanya kenapa!

7.Hobi??buat benda yang tak berfaedah.Ish3!

8.fav food?,nasi ayam,char kuey tiaw..macam tu ke eja ?tau makan je tapi tak reti mengeja..harap maaf!Tapi keropok lekor is the best..Liat ke keras ke still sedap.

9.sangat tak boleh terima makanan yang pedas and minuman bersusu.Gastrik punya pasal.
so sye sangat jealous tengok orang minum milo.Rasa macam nak nangis pun ada bila orang cakap yang milo tu air paling sedap dalam dunia..cis propaganda betul korang ni!

10.Kalau Aina suka nangis,sye pulak tak suka nangis.Sangat tak!Tengok la cerita sedih macamana pun.Kawan sebelah dah berjurai-jurai airmata sedangkan sye rasa nak gelak sebab keliru apesal airmata tak nak keluar.Kalau pergi kem motivasi pulak kan ade slot yang suruh nangis-nangis tu kan?Kalau bernasib baik ade la setitik dua airmata kalau bernasib buruk sye buat muka sedih jelah!Then fasi tu marah-marah apesal awak tak nangis blablabla..Hek eleh boleh pulak kan nak paksa orang nangis!

11.Mood selalu berubah-ubah.Kadang-kadang ok kadang-kadang tak dah macam orang PMS pulak!
nak buat ape-ape pun depends kat mood.Shopping pun ikot mood jugak.Kalau takde mood semua benda tak cantik tak hot.Kalau ada mood semua benda nak grab!

12.seorang manusia yang bergigi besi.Yeahh I like it yaaawww!Kalau boleh taknak cabut sampai bila-bila.Agak-agak boleh tak?setiap bulan suka tukar-tukar kaler..hehe~

tengah tunggu turn jumpa puan doter nak tukar kaler gigi..hehehe
 13.suka gigit-gigit benda keras sampai besi bengkok.Lepas tu sengsara sendiri sebab besi tu cocok-cocok kat pipi.Tulang ayam kalau tak licin memang tak sah.Lepas minum air wajib kunyah-kunyah ais batu.Jambu batu pun favourite jugak.Nasib baik batu tepi jalan tu tak boleh makan kalau tak pupus la segala batu kat dunia ni..hahaha

14.sangat suka berangan-angan mat jenin.Habis segala benda nak diangankan.Imaginasi tinggi betul!
Sebelum tidur,bangun tidur,dalam kelas pun berangan jugak.

15.mempunyai suara yang tak merdu macam Siti Nurhaliza.kenapa mesti siti?ape-apelah yang penting memang tak sedap.tapi ade orang cakap suara sye comel..ahaha tang mana yang comel ntah!

16.Orang selalu tenung sye macam nak telan orang then cakap...
''muka awak macam kawan saya lah''
''muka awak familiar''
''awak anak cikgu eh?muka macam cikgu saya''
''awak duduk kat bangi ke?''
''muka awak macam ade sorang artis ni tapi tak ingat la apa nama dia''
ok fine muka sye sangat typical ke?

17.bila bengang dengan someone sye akan diam seribu bahasa.Diam tanda bengang glerr!

18.novel cinta jadi pilihan hati!sebab?sye tak pernah bercinta that's why lah..baca cerita cinta orang pun jadilah!

19.Geli sangat dengan binatang bernama tikus!yaakkkkssss..kalau orang suruh bedah tikus tu rasanya sye lari balik rumah kot.Pernah satu ketika dulu secara tak sengaja terpijak tikus sampai dia mati.Siap keluar darah mulut si tikus tu.eeeeiiiii!!

20.Satu-satu pet yang sye ade is kura-kura..sebab mereka comell!!

21.Not a cat lover!takut kucing lagi ade laaa.

22.Tak reti pakai make-up.Lagi-lagi eye liner..hehe ape jenis perempuan tah!
bagi sye pakai sape yang pakai eye liner tu tak sayang diri sendiri sebab diorang cocok mata sendiri guna pensil.Tak ke kejam namanya tu?

23.Kalau kat sekolah dulu syelah manusia paling bising serta kecoh sekampung tapi sekarang kat uni sye adalah antara manusia yang paling senyap serta pemalu dan penyegan..hahaha weeekkkkk

24.Sye ade lesen kereta tapi sampai sekarang tak berani nak bawak kereta..Useless betol kan!
ambik lesen guna kereta F1 tau uoolllsss!
25.last but not least sye paling tak reti masak.Rasa makanan pun tak reti.Yang sye tau sedap dengan tak sedap je.Masin ke manis pahit ke tawar ke tak reti beza langsung.Mak pun tension nak suruh second daughter dia ni rasa makanan.Tapi kalau buat cupcake memang superb la..haha perasan!
fyda said..
''bila kau nak belajar masak ni,bukan susah pun..nanti takkan kau nak bagi laki kau makan cupcake hari-hari"
HAHAHA =D

nak rase cupcake sye yang sedap tu bolehla order..ngee~
Ok done!akhirnya siap jugak.Susah wo nak siapkan assignment cik aina bagi ni.Ape-ape pun sorryla ye cik aina sebab lambat submit ur task and sorry sebab jawab soalan tak ikut skema jawapan.Main hentam tembak-tembak je..hehe~
lepas ni bolehla sye tidur dengan lena..weeee =)
oh kene tag orang yeh??
-syafira-
-pikalurve-
-cenh-
-ecah-
-aqish-
-korang semua yang baca ni pun kene tagg jugee..ape ingat baca free2 je ke??-
-.-
my name

CONVERSATION

2 comments:

Syafiqah Hashim said...

yang no.10 tu mcm perli pika je..
hehee..

Fatin Hanani.. said...

aaaaaaaa terasa ke?
hahaha maaf2!

Back
to top