roomate yang sweet!

Ni kisah miggu lepas punya minggu lepas punya minggu lepas..hehe agak berkurun jugak la cerita ni.
Tak kesah la berkurun ke tak sye nak cerita jugak sebab ini cerita hot lagi spicy..hehehe

Kali ni nak cerita pasal roomate.Entah kenapa haritu tetibe je roomate sye mintak tukar bilik lain padahal kitorang ok je takde pon gadoh-gadoh.Agak sentap la di situ tapi nak buat macamane kan redha jelah.Then since haritu sye dok la sorang-sorang je dalam bilik tapi tak lama lepas tu ada orang baru masuk means sye ade roomate baru lah.Sye tak kesah je sape-sape pon nak masuk tapi yang peliknya masa sye balik bilik tengahari tu sye nampak semua barang lelaki.Ada  3 pasang kasut boot,seluar askar and semua T-shirt lelaki.Maybe dia ni komander sebab semua barang dia ada ciri-ciri komander.

Ok fine roomate baru sye rupa-rupanya seorang manusia yang bergelar lelaki.Pergh boleh pulak la NR letak laki kat SM kan?Then sye nak buat macamane terima jelah..hehe Masa dia kemas-kemas barang tu sye duduk atas katil sambil cuci mata tengok dia..hahaha handsome ouuuh!2 orang adik lelaki dia pun tolong sama.Sye tak usha adik dia pon sebab adik dia still budak sekolah rendah dalam darjah 2-3.Drpd usha adik dia yang comel tu baik sye usha abang dia yang handsome tu kan..yela nanti orang kata tak kenal roomate sendiri pulak kan =D

Suka gila tengok dia layan adik-adik dia.Caring sangat-sangat!! Ciri calon suami yang baik nampaknya.ngeee~ Sye pon dengan baik hatinya mengofferkan diri nak tolong sama (ambik hati je lebih)  tapi tak tolong pun sebab dia tak suruh buat apa-apa.

Sye pon biarkan jela dia kemas barang dia while sye pegi meronggeng kat bilik Diba.Masa ni family dia dah balik.Tetiba ada annoucement suruh semua student turun bawah.Masuk-masuk bilik je nampak dia dah terlelap,penat agaknya.Mula-mula malas nak kejut takot ganggu dia tapi kena kejut jugak..Tak sempat nak cakap apa-apa dia dah sedar sendiri..ingatkan dia nak marah sebab kacau dia tapi u know what...dia bukak mata je terus dia senyum bersama mata kuyu..Comell gilaaa!Senyuman dia tak payah citer arr .Kalau sye ni coklat dah lama cair kat situ jugak.Relax fatin relax.!Gara-gara tengok senyuman dia dalam mamai-mamai tu terus lupa motif utama..haha terus jadi gagap lepas tu tapi still control suara..

 lebih kurang macam ni la senyuman dia..weeeheee =D
(gambar sekadar untuk cuci-cuci mata saja & takde kene mengena dengan cerita ni)

me:err diorang suruh semua turun.!
him:(senyum lagi)
me:(cair sekali lagi.!)
him:awak turun la dulu nanti kalau ada apa-apa awak call sye je boleh?
me:ouh boleh-boleh.

dengan slamber nya sye pon keluar.Bila sampai pintu baru teringat yang sye takde no phone dia, macamane nak call kan?Bukan setakat no phone nama pon tak tau..Exited sangat sampai lupa nak berkenalan.Bila pusing balik,tengok dia tengah duduk-duduk still dengan muka mamai tapi still comell..hahaha

me:ha awak..no phone? (direct gilerr mintak no phone)
him:no phone??
me:yelah no phone..kalau tak macamane sye nak call nanti?
him:errr no phone.. (sambil garu-garu)
me:kenapa awak tak ingat no phone ke?? (dia ingat ni mimpi ke ape??)
him:019
me:019 lagi??
him:019-
me:(sambil tengok jam kat skrin phone...7.20!)

aaaaaa tidakkk da lambat nak pegi kelass!!!lalu bergegas bangun pegi mandi!!

Dalam bilik air:Laaaaa mimpi rupanya.Kenapa mesti terjaga sblm dia completekan no phone dia tu??tak pon at least dia bg tau nama dia dulu ke??aaaa benci benci benci!Rupa-rupanya sye yang mimpi bukannya dia yang mimpi..adehh~

bila cerita kat roomate yang sebenar dia cakap:haa tu tandanya kau dah nak kawin la tuh.!
petanda-petanda..hahaha giler statement tak boleh blah!

seriously dia lah MrRight yang dicari-cari..chewaahhh!!
~caring
~senyuman yang boleh buat sye cair
~1st impression yang agak baik
~berbudi bahasa
~mata tak besar sangat tak sepet sangat
~tak tinggi sangat tak rendah sangat

ha tu jela yang sye tau kalau mimpi tu panjang lagi mungkinla boleh tau lagi banyak characteristic dia.

kenapa mesti mimpi eh??hahaha kidding~
and now kat alam realiti pon sye dah jumpa someone yg boleh senyum macam tu and of course boleh buat sye melt..hehehe and the most important thing is sye rase dia sangat perfect di mata hati sye..wahh ayat berbunga-bunga!Kalau ada rezeki cerita ni ada la sambungannya tapi kalau takde nak buat macamane kan..Doakan la yerr..Amin~
Bunyi agak serious di situ =))

my name

CONVERSATION

2 comments:

Budak Chomot said...

Ingatkan betul-betul dapat roommate macam tu. Haihh, buat saspens je :)

Fatin Hanani.. said...

Sye pon harap macam tu jugak..hahaha

Back
to top