MMU??oh nooooo..

location:MMU,Cyberjaya
date:15.08.2009

masa tu pergi MMU sebab ade seminar Chemistry&Physics.So banyak sekolah join seminar tu.Pendekkan cerita bila nak balik tu SMKPU1 jadi the last school untuk dihantar pulang oleh bas MMU tersebut.Entah kenapa kitorang yang jadi mangsa!Tapi kitorang sporting,relax saje walaupun masa tu dah pukul 6 lebih.Biasa la Puchong Utamaian kan bagus budak-budaknye!

Disebabkan kawasan tu besar,amat besar ok.Kalau main nyorok-nyorok pun susah nak jumpa..haha kitorng pun merayap-rayap la ke serata tempat kat situ.Posing-posing maut sekali!Fatin,Fiza,Syafira,Huda,Amalina pun tak melepaskan peluang jugak.Kitorang just duduk melepak kat satu bukit yang agak tinggi.Tempat tu sunyi giler so kitorang pun main jerit-jerit kat situ.Release tension la kononnyer sbb SPM just around the corner kan!

Nak dijadikan cerita,tibe-tibe cik Fiza Lola tu bangun and dengan heels dikaki plus ayu dengan berbaju kurung,dia pun lari menuruni bukit tu.Hish dia ni memang menempah risiko je.Tapi dia selamat dengan jayanya sampai ke bawah.Tahniah Fiza!

then huda mengikut jejak langkah fiza,next syafira then ama!eh mereka ni tinggalkan sye sorang-sorang kat atas bukit tu.Memang gayat habis la kat situ.Ape jadi lepas tu??tengok ni... 

video

ha nampak tak tu??Mula-mula serious taknak turun sebab takut and memang tak confident langsung boleh lepas.At last I've to do it coz dah tak boleh nak pusing naik atas tu!kalau tak nanti tak pasal-pasal tergolek-golek macam dalam filem Hindustan tu!Lagi haru!Masa turun tu memang happy habis sebab dah hampir-hampir berjaya...beberapa saat kemudian GEDEBUKK!!hambik kau dapat sebijik!Video tu pun berhenti mengejut sebab masing-masing terkejut termasuklah cik Fiza.sye sendiri pun terkejut.Tak dapat dijangka itu bakal berlaku..hahaha

Sye tak tau la pulak cik Fiza tu tgh dok sibuk merakam aksi yang tak patut ni.Dah macam Video Zoonker pulak dah =p
Nasib baik tak ramai sangat saksi at that time.Kalau tak sye dah lari balik masa tu jgak.Nsib baik jugak boys tengah lepak kat tempat lain!Tak dapat bayangkan kalau diorang ade.
tak sempat nak tengok video ni kat phone fiza,da tersebar dulu kat phone orang lain..wargh!Memang lepas tu gelak sampai nangis-nangis ar.hahaha then sambung gelak kat dalam bas pulak..Adeh!

Beberapa bulan kemudian..

"weh kelakar ouh kau jatuh camtu..jatuh sopan-sopan jek.Masuk kat you tube la weh"

ha tersebar merata tempat dah ke..Haiyooo!!

"jatuh macam buat-buat je"

hish takde maknenye nak buat-buat jatuh..

so start from that moment,kalau diri sendiri rasa tak confident nak buat apa-apa memang takkan buat la.Fobia teramat ouh..haha nak langkah longkang pun kalau rase tak confident memang takkan langkah,sanggup cari jalan jauh.Tak mau deh menempah malu!

bukan tu je...sye jgak dah bertekad taknak jejakkan kaki kat situ lagi..tak sanggup!haha tapi kalau dah ditakdirkan kena jejak situ jgak nak buat macamane kan.

my name

CONVERSATION

2 comments:

little gurL.! said...

woah.!sopannye fatin jatuh..hihi.!:p

Fatin Hanani.. said...

sopan??
wekkk..hahaha
almaklumla da pakai baju kurung, jatuh pun bersopan la!

Back
to top