lecturer oh lecturer

sebenarnya dah lama nak update pasal ni tapi ter postpone pulak..Biasa la Fatin Hanani kann..
okey post kali ni nak cerita pasal lecturer..Its all about lecturer sye laa..
Last sem mostly lecturer yang sye dapat strict dalam segala hal..Segala hal termasuk OBE (Outcome Base Education).Kitorang ni first batch OBE.Dengan bahasa mudah OBE ni belajar secara berdikari..
contohnya..lecturer TAKKAN provide notes untuk kitorang tak macam senior dulu.Okey fine dah nasib kitorang kan..tapi tu depends kat lecturer jugak kalau dia baik dia bagi la copy slides dia kalau tak jangan harap..GoodBye and Thank You je laa!

Bukan tu je lagi satu hal kitorang yang kena ajar..kena buat presentation etc..lecturer just conclude je..tu pun depends kat lecturer jugak.
kalau ikut lecturer sem lepas jangan harap kitorang dapat copy paste masa quiz and test..dengan kata lain meniru laa..Kitorang jawab quiz dah macam jawab soalan SPM je tau.Tak tidur malam hafal formula,perah otak bagai nak rak,tunggu result dengan penuh debaran.Lecturer lain ada yang siap suruh berbincang lagi,ada yang lagi best buat open book quiz..tak aci!!!apalah nasib tapi takpe at least sye tau kemampuan diri kann..

Hidup ni macam roda kan..kadang-kadang kita kat atas kadang-kadang kita kat bawah..
ape kena mengena kitaran roda dengan hidup sye ni??
haaa sem ni lecturer yang sye dapat semuanya comel-comel belaka..kalau dah comel tu mestila tak garang macam cikgu sekolah kan..eh cikgu sekolah garang ke?

seriously semua comel..First time tengok dah rasa was-was eh ni lecturer ke student??awatla muda sangat comel pulak tu..hehehe
yang paling bestnya mostly bagi copy slides diorang..weeeee =D
kan dah cakap diorang tu baik lagi cute.Bodek2!

bab quiz dengan test tu tak tau la pulak kan..buat masa ni takde lecturer yang buat jerawat sye naik macam sem lepas.huhu~

Masa subjek BEL haritu disebabkan semua takde buku lagi so miss tu pun buat intro untuk listening..
dia pn suruh la kitorang salin ape yang dia baca..ala yang macam budak sekolah rendah selalu buat tu..hehe

Two explorers were on a jungle Safari when suddenly a fierce tiger jumped in front of them.
"Keep calm," the first explorer whispered.
"Remember what we read in the book about wild animals.If you stand perfectly still and look the tiger in the eye he will turn and run."
"Sure," replied his companion.
"You have read the book and I have read the book,but has the tiger read the book?"

hahaha seriously kelakar gila..sengal betul!
Just For Fun..!

kalau dah terserempak dengan tiger macam ni boleh pulak ke nak stand still??

lain la kalau terserempak dengan Tiger Woods ni kan..mintak autograph la dulu takkan nak lari kot..
buang tebiat ape jumpa Tiger Woods lepas tu lari sebab takut..takut apa?takut kena ketuk dengan kayu golf??

HBU lagi best..Buat sesiapa yang taktau HBU tu apa..Its actually subjek KOKO..wajib tau koko kat UiTM..dah tak boleh skip macam sekolah dulu sebab pointer KOKO pun kira sekali.
HBU sem ni kitorang belajar TTS(tempur tanpa senjata) ala-ala teakwando la..Masa darjah 2 dulu ada la masuk teakwando kejap lepastu berhenti sebab sye baru tau teakwando pon ade exam..hehehe dulu sye fobia sikit bab-bab ujian ni.Bila pikir balik rasa rugi gila tak teruskan masa tu..Jelous tengok orang dah ade black belt.

hebat sangat la tu ada black belt??

sye pon ade black belt jugak ape..kira hebat jugak la kan??
=P



Tiba-tiba rasa hebat macam ninja pulak belajar TTS ni..hehe at least benda ni sye boleh apply kat dunia luar.Berguna apa belajar benda ni..sekarang ni pun dah macam-macam jadi kat perempuan kan.!

okey tutup cerita pasal tu..
ni nak masuk cerita pasal good looking lecturer..huahuahua
suka pulak kau kan..
kenapa banyak kan harini kan??

gila tak best kalau dapat lecturer good looking macam ni..sejuk mata memandang dan yang paling penting semangat sikit nak belajar walaupun sye tak suka subjek tuu.ahaha
eh atas tu bukan lecturer sye tau tu Hafiz Hamidun..muka ala-ala la jugak ngee~
tapi dia suka sangat point orang..
"ha awak buat soalan ni kat depan!"
I hate that..!!!
nasib baik dia baik jugak..weeeee jangan jealous!!


my name

CONVERSATION

3 comments:

Mr. TN_SkY said...

hahaha..xboleh blah..perbandingan tiger tuu aha.tiger woods makan orang Oke? :p xcye tgk skandal2 dye ahaha

Newbies Susahkan Blogger Senior?

Mr. TN_SkY said...

hahaha..xboleh blah..perbandingan tiger tuu aha.tiger woods makan orang Oke? :p xcye tgk skandal2 dye ahaha

Newbies Susahkan Blogger Senior?

Fatin Hanani.. said...

ahahaha tiger woods makan orang??
gossip..h0h0h0~
anda paparazzi ke??bahaya2!!

Back
to top